Ein öl- und matupplevelse

”Ein öl- und matupplevelse tillsammans med mästerkocken Norbert Lang och sveriges meste hembryggare Gustav Lindh – prost!”

Ja så låter introtexten till det smakrika gastronomiska event jag snart kommer vara med i och självklart handlar det ju om öl (bier) och inte olja! Den 15e februari kommer jag tillsammans med den süperhärliga mästerkocken (och guide michelin-stjärnkocken!) Norbert Lang hålla i en otroligt spännande afton som går i den tyska maten och tyska ölets tecken på det natursköna Almåsa havshotell, en halvtimme söder om Stockholm. Det erbjuds både kompletta mat-/övernattningspaket men även paket med enbart middag och föreläsning/workshop med mig och Norbert. I programmet återfinns bland annat att stånka bratwurst, tyska korvarnas historia, ölbryggningsprocessen, genomgång av hur det går til att brygga öl hemma, genomgång av tyska ölstilar, mingel med mig och Norbert och såklart en rejält tillagen middag med många tyska fantastiska rätter med tillika mängder av fantastiska tyska öl i weltklasse! Självklart med tillhörande kåserier om både ölens, matens och ölstilarnas historia och bakgrund. Hela programmet finns på länken nedan men först lite mer reklamig info från arrangören:

Tror du att tyskarna är gastronomiska proffs eller att de endast kan bygga bilar? Kom och smaka! Norbert Lang, mästerkocken från bl.a. restaurang Paul & Norbert och TV4’s Kockarnas Kamp står för maten och för ölen står en av Sveriges främsta hembryggare, ölboksförfattaren och öldomaren Gustav Lindh. Tillsammans bjuder de på en festlig kväll i gemütlichkeitens tecken med traditionell tysk mat och goda tyska öl. Under kvällen kommer du få lära dig allt om tysk matlagning, korvstoppning samt lära dig allt och lite till om tyska ölstilar och ölbryggarkonst.

Mer info om eventet och om hur ni bokar in er på denna gemütlichkeitens wunderbara afton hittar ni här på Almåsa havshotells hemsida och nej, man behöver inte kunna mer tyska än följande två fraser; ”ein bier bitte” och ”prost!”. Passa på att få uppleva denna smakupplevelse som får det att joddla i dina lederhosen tillsammans med mig och Norbert!


Du har väl inte missat min bok om ölbryggning? Köp den hos Humlegården!Annons:
swish-e1439054456319 Gillar du Lindh Craft Beer? Vill du hjälpa till att hålla site:en vid liv och se fler inlägg?
Då kan du skicka en donation via Swish på Swishnummer 0700 827038.
Pengarna går oavkortat till brygg- och bloggrelaterade utgifter och inget bidrag är för stort eller för litet. Tack!

One Comment

  1. […] En av mina kära kunder är Almåsa Havshotell på Södertörn, en hotell- och konferensanläggning fint belägen precis vid havskanten (Hårsfjärden). Under 2018 renoverades hela stället och jag fick äran att ta hand om det grafiska. Fast känner du mig rätt vill jag ju gärna hitta på något kul som har med ost, mat och dryck också – därav denna lilla trevlighet den 15 februari. Eftersom jag börjat brygga öl en del och till och med nördat in mig på ämnet fann jag att det finns en ännu nördigare (alltså, nördig på ett bra sätt!) ölbryggare vid namn Gustav Lindh, en perfekt vapendragare till vår master chef Norbert Lang och som dessutom författat alla hembryggares bibel Brygga Öl. Om jag föser samman dessa så borde det ju poppa fram någonting extraordinärt trevligt, och det gjorde det! Såhär skriver Gustav […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *